Friday, October 31, 2008

On-Air Proposal.. I Like~! haha

hi everybody. i always talk about this on-air proposal but never had the chance to really show it. yeah, you don't bring your laptop to class everyday. (but next semester i WILL bring my laptop everyday to class. i hate to procrastinate my assignments. i want to do them as soon as the class ends. haha. new resolution).

anyway, this is a proposal to emily leonard proposed by matt laubhan. matt is a weatherman, emily is a newscaster. matt used to work at the tv station so he knows all the crews. so matt asked them to help.

OMG this is so sweet, so unpredictable. something that i would want a guy to do for me. not just to propose, but like i mentioned in the previous post, i want the guy to show some love instead of saying that he loves me and nothing more.

one thing that i like about this proposal is that the guy managed to make the girl cry. she was very surprised, i would say. her mouth was wide opened. haha. this is what i call LOVE. :)

memories with Mama

this is a video that we had to produce, something like to appreciate the moments we shared together in Puan Hariyati's class (Thinking and Writing Strategies). our videos are then presented in front of the class and we had to give a short speech afterwards. i have always loved this subject. i mean, since i know Puan Hariyati.

honestly, i cannot write well. not when it comes to factual writing. i am more to creative writing. thus, i thought i was gonna fail this subject. but actually, it does not matter if u can write or not. it is a matter of knowing your weaknesses and try to improve. i love the way Puan Hariyati approach us, trying to know us, share feelings and thoughts with us. she is like our second mother.

Puan Hariyati a.k.a Mama is a very loving and lovable, caring and always greets us with a motherly smile. she always have time for everybody, although she is basically a busy woman, having to juggle the responsibilities as a mother, a wife, a lecturer and OUR mother. she never hesitates to answer calls from students and not even once that my sms left unreplied. she is always misunderstood, but hey, it's okay, Ma. we cannot please everybody. let time decides.

i hope i can be in her class again next semester. thank you for your support, Ma. thank you for understandiing this rebellious girl who always want to win, thank you for your endless attention, thank you for the free meals, thank you for just being YOU. thanks. :)

Photo Marathon Asia 2008!


tomorrow's the day. tapi belum terlambat untuk aku mewar-warkan event ni. wah! Canon kena bayar aku untuk publicity. hehe. DUH~ publicity=free promotion. jangan mimpi lah, maisarah!


haa~ below is the picture of the participants masa kat Singapore. this is an international event, i believe because being a Malaysian citizen is not included in the "terms and condition. so to all photography fanatics like myself, let us go and meriahkan keadaan. i will be there too, with one of my best girlfriends khalilah. go, Ila~!


Photo Credit : Canon Singapore Pte Ltd

http://www.photomarathonasia.com/malaysia/index.html

Thursday, October 30, 2008

simplifying life

well, i just spoke to some people about simplifying life and they don't agree that life can be simple. to me, if we are capable to live by our own, life will be simple. i don't want to crack my head thinking what's gonna happen tomorrow and the next day and the next day. i want to live today, as a new day. not as a sequel to yesterday's episode. and tomorrow is a mystery.

ok, maybe i should admit it. i have a problem. my problem is that i do not knwo how to worry. i do not know how to make myself stressed enough to worry and push myself to my limit. wait a minute. i don't even have a limit. haha. a good girl knows her limit, a great girl knows she has none! back to the topic, i don't know how to worry. i was a worrier last time and i had promised myself to live a stress-free life and until now, i don't worry at all!

i'll get back to you later. my sis wanna use the PC. later.

Wednesday, October 29, 2008

showing love and following the rules

well, i'm talking about romance. i just read a blog whereby the blogger complained that her boyfriend is not romantic enough. well, what's the point of being in a relationship if you don't show love aite? but since i'm a muslim i would understand if the couple refuse to hold hands but love is more than just touching and kissing and hugging. love is about two hearts connecting to each other, that's it. sounds simple eh? it IS SIMPLE, indeed!

i have seen unmarried couples showing love in public. touching here and there was included. that does not count. what about being in love, making each other feels good and at the same time following the guidelines of relationship set by GOD? sorry, but i have only seen a few. but one of them will complain that they are not getting enough love, they don't get the attention needed. so how? what is the solution? how can we make the man we love feels happy, cater to their needs as people in love, without violating the rules?

well, first of all, LOVE is SIMPLE. do not make it sounds too complicated. do not think it can't be understood, it is hard to be explained or that it is too personal. love is something natural, something to be shared and something that should make things simple, not making things worst. showing love is not only about holding hands, kissing in public or making out in the car. showing love simply means "making your loved ones feel loved" and that's it.

i remember how one of my close guy frens made me feel special. he simply ring me in class. well, we're in the same class. we usually sit very far away from each other in class. he would ring me and hang up. i'll check my phone and saw his name. i'll turn to him and he'll wave. i'll smile and ring him back and turn to see his expression. he smiled to himself when he sees my name and we'll continue focusing in class. okay, that's friendship but what i'm saying is that showing someone how special he/she is to you is very simple. what's more special is that we did not spend a dime! we did not buy presents or flowers or stuffed animals. we RING each other and it is enough to make both of us smile that day.

i have seen a couple when i was in Penang. they are always together but one day they had a fight and the guy was like "what more do you want me to do to make you happy! it is always MY fault! what's your problem?" OUCH. even being together everyday, every single second does not make the couple happy. i learnt something from them. together does not mean they're happy and they do not have to be together to be happy.

winking from far, waving, smiling to each other while you are with your frens can do the trick too. your partner would have the idea that no matter how happy you are when you are with your friends, he/she is still missed.

well, there are other ways too. but kejap eh. i have things to do. i'll add on later.

Tuesday, October 28, 2008

meniti hari sebelum exam..

aku masih di rumah. menghabiskan masa terluang sebelum exam. aku masih diriku yang semalam, mungkin lebih baik.. kerana aku sudah pun melakukan sesuatu yang sebelum ini tidak pernah aku fikir aku boleh lakukan. aku mencuba sesuatu yang baru, menimbulkan kecurigaan abah tetapi alhamdulillah.. TUHAN panjangkan umurku, jaga maruahku, permudahkan urusanku. aku pulang ke rumah abah dengan selamat dan terjaga. lalu aku mengucap syukur.

aku juga sekarang sudah mengerti perjalanan hidupku. sebagai anak abah, aku harus biar beliau mengatur langkahku. walaupun kadangkala aku berasa kecewa kerana tidak diberi kepercayaan.. namun aku percaya TUHAN ada rencana di sebalik sekatan langkahku ini. aku mengharapkan yang baik2 saja dan semoga kepatuhanku dibalas baik. tidak pernah kebaikan itu dibalas kemurkaan dan aku pasrah saja diatur begini.

terima kasih kepada abang ariff, walaupun bicaranya tak lama namun dapat memberi ruang kepadaku untuk berfikir tentang biasiswa tu. biasiswa JPA.. orang bodoh je yang tolak, kata rakan2. namun mereka tidak faham pendirianku. aku sedang meniti piramid Maslow dan aku perlukan kebebasan berkarya untuk mencabar mindaku demi mencapai self-actualization. namun aku masih anak sulung harapan keluarga yang bertanggungjawab menghilangkan kerisauan mak abah. aku bertanggungjawab meredakan bebanan mereka yang telah membimbing aku sehingga ke tahap ini. lalu aku balas dengan kesediaanku diikat badan kerajaan. dan aku berharap keputusan ini tidak akan aku sesali. aku sedia bersabar beberapa tahun asal orang tuaku lega memandangku.

saat ini jariku masih membengkak digigit hamster gila that belongs to my crazy little sister. haih.. baru je beberapa hari lepas aku kena tampar dengan kucing jalanan. ni hamster gila pulak. apalah nasib aku ni. selalu sangat dianiaya binatang. nyaris pula aku terlepas stesen KL sentral tadi. nasib baik budak sebelah tu prihatin. ya ALLAH.. aku ni penat sangat agaknya sampai tertidur. nasib baik tidur gaya macho. bayangkan kalau aku terdongak2. haha. bodoh.


dalam komuter tadi lagi jelak. orang sebelah aku, yang dari tadi tersenyum2 pandang ke pintu rupanya tengah mengusha boyfren. takpe lah lagi. kalau aku, aku mesti excited nampak orang yang dicintai. tiba2 dia panggil mamat tu berdiri kat dia. dah dekat tu habis diraba2 mamat tu. nauzubillah. biar betol diorg ni. gila. kat dalam train pun jadi. yang aku malu sangat, bukan lelaki tu yang excited, minah tu pulak yang lebih2 passionate. memang dah gila orang sekarang. dah hilang malu!

qurra, i had fun today with u. best lah citer tadi. and i'm proud of malaysia for having the guts to filter the should-be-filtered scenes. bagi bersih sikit kepala manusia kat malaysia ni. terlalu westernized. these wannabes lah yang akan memberi image buruk pada negara. and qurra, i am so offended that the akak actually asked if i'm 18. aku tau la aku ni rendah dan tak kedewasaan sangat. but hey tengok IC lah. maybe next time i shud choose jeans with cutting and wear heels. oh and bring my handbag instead of my sis' tuition bag. tapi dah aku memang macam ni.. aiyo. peliklah kalo tiba2 nk tukar. teringat waktu induction aku tersalah langkah and heels aku tercabut. bodoh.. bodoh.. bunuhlah aku. aku malu!

oh yeah masa induction tu lagi i bengang. i ahd fun, alrite. tapi pak guard tu da tutup la pulak pintu belakang melati.. menyebabkan aku terpaksa memanjat untuk masuk. this is not the first time, anyway. haha. tapi yang best nya malam tu aku pakai kebaya. end of story. u can imagine how it was. tapi aku selalu je panjat pagar tu so tak kisah lah. huhu

the rule, has once again, made me a bad girl

Monday, October 27, 2008

aku yang masih terkejut..

well, somebody suddenly buzzed me at YM after 2 years telling me that he loves me. how's THAT? OMG i dunno what to say! true i had a little crush on him when we first met but.. it's all over now.. i ended everything after he told me that he is married. itu pun a few months after the wedding! well, i won't be able to come anyway because he is staying in indonesia but he could at least invite. i mean.. sekadar berbahasa as a friend!
no wonder he has been very quiet. no wonder he did not tell me about the wedding. well, if only he had the guts to tell me!
takpe lah. end of story. he's history now.

***********************************************************************************

mari bukak cerita baru. well.. kalaulah boleh buka cerita baru kan?
kalau dia tak beritahu mesti aku tak akan fikir lagi pasal dia. i have moved on. i have a good life. kenapa dia harus datang balik and tell me all this? i wish dia tak pernah cakap apa2. i wish i tak pernah jumpa dia in the first place.. i wish...

Wednesday, October 22, 2008

semester ini akan berakhir

wah! kejap je dah nak abes. ni yang tak sabar nk grad nih! well, yesterday was the best day ever. i did so many things and so many things happened.
1. the last, most important presentation da abes
2. i eliminated the mangkuk's name from my group.
3. i saw abang ariff after 14 weeks
4. mamat sport rec yang handsome detected!
5. sociology finally siap sepenuhnya

ok, kita explain satu satu. important presentatin tu mestilah kelas madam Bariah yang garang gilers tu. oklah, sebenarnya beliau baik.. tapi beliau tak suka orang main2. the presentation was going fine, tapi yang i sakit ati, si mangkuk ayun yang tak buat kerja tu tak datang. dah la tak buat, tak datang plak. kalau dia show up, mungkin aku tak marah sangat. huhu. then i pun dengan brutal pergi cakap kat madam Bariah eliminate je nama dia daripada my group. i takmau dia dapat markah i. SeriouShit tak guna punya budak. menghabiskan masa aku cover kerja dia.

and i saw abang ariff.. haha. the last time i saw him was during the first week. pastu aku tak jumpa dah. aiyo.. hari2 i cari dia. cewah, melampau aku ni. macam tak ada kerja lain. okeh la, i takde ar cari hari2 tapi setiap hari akan berharap dapat jumpa dia lah. tapi takpernah la jumpa. di saat2 aku rasa cam takde jodoh je.. tiba2 nampak dia. berbunga2 sampai keluar daun segala dahan hatiku ini. hahaha!

then lepas nampak ariff i pun dengan gembira riang gemilang melepak dengan rakan2 kat cafe. faculty i sebelah faculty sports. so petang2 kalau bertuah dpt la nampak mereka2 yang tough lagi bergaya tu.. then i saw this guy usha aku dengan obviousnya. i thought i perasan sendiri. tapi rupanya memang hari tu my lucky day lah. dah la pakai tudung pink. hehe. memang berkesan la qurratu punya advise. bukan saja i nampak abang arif, mamat sports rec pun i nampak! haha. thanks Qurra! anyway mamat tu handsome lah jugak. sweet looking. oleh kerana dia pun sangat berani usha se-obvious tu, maka i dengan very high self esteem terus melambai dia. (gedik jugak aku ni kadang2!) hiks!

and today, i jumpa zairul. he's gained weight! ya ALLAH.. terkejut aku nampak dia. and he's wearing my favorite shirt tu. the one with WORLD MUSIC FESTIVAL. i missed him so much, actually. dah lama tak bagi dia pinjam me assignment. heheh.

okeh! nk touch up my socio assignment! nak antar kul 1.. tapi 12.25 masih kat library... hebat tak?

cheers!

Wednesday, October 15, 2008

sabar itu...

aku bengang je sejak akhir akhir ni.. satu hal, assignment melambak. macam la aku ni tak ada kerja lain untuk hidup aku ni diperuntukkan. last monday i went to print my portfolio and photo essay. kedai printing yang bengap tu, komputernya penuh virus dan menghilangkan segala file aku. tak guneee.. adoi ai. semua kena buat balik. menangis nangis aku nk siapkan balik. nasib baiklah lecturer aku jenis flexible. aku hanta lewat sket lah nampaknya. nk hantar satu hal lah. assignment2 yang berikutnya menunggu nih. aaaargh!

baru balik interview ni. nasib baik lah habis cepat. dah hujan pun. lately Klang Valley memang selalu hujan petang. malam kul 11 lebih pun akan hujan. sejuk.. tido memang sedap lah. haha. kerja aku melambak2.. katil aku memanggil2. camana? aaaaahh. benci lah. nasib baik semester dah nak habis. boleh la berehat2.

dah lama tak update blog ni. sibuk yang teramat!

trend terbaru remaja sekarang adalah, kalau nk ambil gambar mesti posing sebelah mamat paling comey dalam kelas, lepas tu letak kat friendster and myspace and tagged and facebook and hi5 dan pelbagai brand public profile yang available sekarang. hahah. trend ini dikenalpasti di kalangan remaja antara 15-19 tahun. tak boleh blah betol. kalau yg sama kelas tu, memang mamat yang sama lah jadi sasaran. motif? belum dikenalpasti.

satu lagi hal yang bikin aku musykil ialah memakai cap atau sunglasses dalam bangunan. adoi ai. ni lagi spesies yang tidak dapat di-identify motif hidupnya. adakah ingin nampak macho? ataupun mata ada lebam sebab gado dengan isteri petang kelmarin? hahah. fikir2 lah. ciao.

p.s: doakan aku dapat jawab exam dengan 100% focus dan ketekunan yang membawa kejayaan. halalkan apa2 yang ter-cakap, ter-singgung, ter-kasar, ter-pukul, ter-usik, ter-gelak dan apa2 lagi jenis TER yang mungkin dilakukan oleh aku yang selalu lepas laku nih. sesungguhnya aku sangat jauh daripada sempurna..