Tuesday, November 25, 2008


i have been waiting for this day to come....



inspiration and encouragement



sharing the pride and happiness



sama berjuang, sama cemerlang, sama ada selempang.. :)



rakan2 seperjuangan yang tak cukup ramai. nnt bole tambah gambar lagi. :)

Monday, November 24, 2008

aku sudah bergelar pengundi dan pemegang diploma :)

baru je khamis 2 minggu lepas aku mendaftar sebagai pengundi. perasaan? bangga~ hahaha. boleh la join PRU 2009. :) anyway, i came across this site:

http://www.tranungkite.net/lama/d04/ditus1.htm

betul jugak apa yang diorang cakap. boleh mengurangkan pengundi hantu yang sememangnya tidak dapat dipisahkan daripada pilihanraya di Malaysia ni. walaupun site ni macam anti-kerajaan gila2 tapi cadangan yang relevan tak salah diambil pakai~

anyway, baru je balik daripada convocation. seronok jugak, walaupun tak smooth sangat. banyak yang boleh diperbaiki dan banyak yang dikesali. tapi happy lah.. mana ada benda yang smooth sepanjang masa. masa degree akan lebih complicated. tempat ada dua, yang layak pergi tiga orang... macamana? haa.. masa tu barulah orang akan pandai menghargai peluang.

hari ni aku confirm tak kerja lah. terbang RM60 aku lagi. masa rehearsal dah hilang RM60. aiyo~ tapi tak apalah.. berkorban sket. bukan senang nak graduate weh...

siapakah orang ketiga yang bakal masuk kategori "layak menghadiri convocation Maisarah"?? TUNGGU~

cheers :)
enjoy life while you still can

Friday, November 21, 2008

sejak akhir-akhir ini

sejak akhir2 ni aku suka betul main inai. ntah apa2 design aku bantai. hahaha. best! tapi yang kat tangan kiri mesti lagi lawa daripada tangan kanan sebab tangan kiri tak mampu lukis betul2 kat tangan kanan. menggigil!

macam tu lah jugak dalam relationship. mesti ada satu pihak yang komited terlebih daripada pihak yang lagi satu. begitu juga dalam kerja kumpulan. mesti ada yang buat kerja lebih berbanding member lain. begitu juga dalam persahabatan dan banyak lagi perkara yang tidak berapa adil dalam dunia..

tapi macam mak aku selalu cakap... jangan kira apa yang kita buat, tapi fikir apa yang kita belum buat. ramai yang kata "aku dah buat banyak benda, tapi tak berjaya".. tapi jarang yang kata "aku tak berjaya sebab banyak benda aku tak cuba lagi." kita seharusnya memandang semua benda daripada sudut positif supaya hidup akan lebih senang dan kita akan belajar taking life easy.

taking life easy is one thing.. aku ni relax sangat ke? apa yang orang risaukan bukan kerisauan aku. dah siap assignment? belum.. aku boleh relax je walaupun kawan aku dah siap 20 page dan aku baru nk fikir tajuk. bukan aku tak risau.. cuma aku tak reti risau. i believe that everything will be okay in the end. if it's not okay, then it's not then end. aku tau ending cerita aku ni macamana.. cuma aku tak pasti kat tengah tu apa yang jadi.

i know what tomorrow will bring but i am not sure how today's gonna end so i can reach tomorrow. i simply too busy to enjoy today to worry about tomorrow. and to know what tomorrow will bring, we have to have some faith. have faith that no matter how well we plan, HE has better plans for us and it is not for us to think about those plans of HIS. just follow the signs.

cheers :)
enjoy life while you still can

Thursday, November 20, 2008

(^-^)


"how long do you think it takes to fall in love?"

"a minute.. how long did you take to fall in love with me?"

"much less than that.."

pertama kali dalam hidup, hari ni saya tak ada apa-apa yang nak diulas. life feels good and i am hoping for this to last long.

cheers :)

enjoy life while you still can

Monday, November 17, 2008

semoga...

Dewan Kolej Mawar, 10:32 AM
Introduction to Mass Communication


perhaps you can tell which one is me,
perhaps you know who I am,
perhaps you too, wanna be with me, or;
perhaps you just don’t give a damn

take me back to the moment
when I first saw you,
you have frozen me with your charm,
and I’m still wondering how someone like me
can fall in love with someone like you,
and how seeing you once in a while
can make my whole heart jump!


Dewan Raja Muda, 3:40 PM
Bahasa Melayu Komunikasi


Kalau kamu tidak muncul, mungkin aku tidak begini.
Tidurku terganggu dengan bayangmu,
Pendengaranku hanya kenal suara kamu.
Paling ajaib, kamu mampu buat aku terpaku bila ada kamu.
Bicara tak bisa, bertentang mata juga tak mampu.
Nafasku sesak, jantungku laju.
Mengapa bisa begini?
Sedangkan aku mampu bicara walau satu dunia memandangku.
Petahku tak terjejas walau semua mata menatapku. Tetapi tidak bila dengan kamu.
Petahku hilang, kataku gagap dan memalukan diriku
sedang aku sendiri sudah sedia silu dengan kehadiranmu.
Aku ingin bebas daripada rasa ini kerana karismaku tercabar hebat.
Dengan jantungku seakan mahu keluar, berdegup kencang,
aku tidak mampu menjadi diriku sendiri
dan itu buat aku benci.
Namun harus kuakui, aku tidak rela ia berakhir
kerana dalam degupan itu ada rasa tak tertafsir.
Rasa yang indah yang mampu
buat aku berlagu sayang dalam tak sedar.
Dan rasa itu hanya tiba dengan tibanya kamu.
Lalu rasa itu aku panggil CINTA...

YA, semuanya TENTANG KAMU…
Semoga cerita kita tidak habis di sini...

cheers :)
enjoy life while you still can

first day at GIS

Garden International School, indeed, ROCKS! wow i arrived far too early for my first day. my working hours is supposed to be from 8.30 am to 5.30 pm but i sampai Hartamas pun dah pukul 7.45 am. so kita round2 beli surat khabar dulu baru masuk kerja. huhuhu... and gueSs what? a great pile of files were already waiting for me. i wasn't surprised. the experience of working with Triways had given me the idea of what to predict when working with the Admin.

but a workaholic like me isn't gonna quit. in fact, i had lotsa fun! i have always liked clerical work because it makes me look busy and make myself feel important. haha (>.<)

semoga hari2 mendatang akan jadi lebih baik.

cheers :)
enjoy life while you still can

Friday, November 14, 2008

Maisarah's Special Appearance

video

sorry but the quality of the video is a bit low. biasalah. i can't afford a proper video cam yet. this is actually to fulfill the requirement for the course "Radio and Television Presentation". we had to somehow promote ourselves as a potential presenter. seronok! :)

at first i was not so confident of doing this. malu lah. haha. macam poyo pulak kan telling people about ourselves and stuff. tapi lepas publish sekali, nk publish banyak2! nantikan video2 seterusnya okay!

cheers :)

enjoy life while you still can

dah cuti!

okay, sepatutnya hari ni baru nk angkut barang.. tapi since Aduha suddenly cancelled the plan of going to kak Ogy's house so I asked my father to pick me up last night so I am at home now. great. I wanted to cook something for lunch but when I went to the kitchen I found fresh Rendang Kerang. aiii... bila pulak mak aku masak? that's one thing that impress me about mothers. they have so many things to do, we never can figure out WHEN they do them! hahah. well, tak payah la i masak.
anyway, if i DO cook today I will get the usual comments from my sister. "kaklong tak tau masak benda lain ke?". one fact that you have to know about me, I love vegetables very much! since my father is old, he needs healthy food and that would exclude acidic food like seafood and meat and mutton are out of the list. okay, boleh la makan sekali sekala tapi bila SARAH TAK MASAK lah. when i'm in the kitchen, it's always healthy food that would come out. bear it. kalau tak, masaklah sendiri. :)
i'll be opening my first photo gallery soon. as in, online photo gallery of course.
the link will be posted soon!
cheers :)
enjoy life while you still can

Saturday, November 8, 2008

aku dan kenaifan serta kedaifan semasa

i never really would categorize myself as "naive" but i tend to fall for writing. i mean, i would be so impressed if somebody can write so well about how they feel etc. i think that to be able to express yourself through writing is something to be praised and if you can do that you should be proud of yourself. tiba2 orang tu tulis lagu kan. haih..

anyway, i'll be posting something new and surprising in a few days. i've drafted the whole thing but i just do not have the guts to publish it. i'm praying hard for the strength. well, it's not that the person would definitely read it. i'm putting my hope at stake. i am at my wit's end to tell the person the truth and i think i should simply write it. the whole thing started when i was writing the post for Mama. if i can describe her that well, i can express my feelings too. let just hope the person would somehow come across this little sanctuary of mine and let us hope too that he would understand that the post is dedicated to him. :)

kedaifan merujuk kepada akaun bank, of course. nazeef, kita serupa. huhu. i thought i still ada duit dalam bank islam.. rupa-rupanya penyata akaun aku dah boleh di-attach kat permohonan rumah PPRT. haha. tak apalah. nasib baik CIMB ku masih sihat. tapi MEPS pulak buat hal. esok nk mintak my dear fren singgah bank before pegi TV3. waiting for JPA masuk duit next semester would be a pain in the A**. alah, kan i nak kerja. insya ALLAH berjaya~! anyway, Garden's gonna pay RM60 per day tau. haha (nada orang yang "kaya semula"). semoga diriku akan mendapat duit secepat mungkin, membolehkan aku membeli gitar baru serta amplifier dan juga men-upgrade laptop yang berusia 3 tahun lebih tu.

semoga aku dapat kekuatan daripadaMU, ya ALLAH...

Interview and Photo Marathon

I went to Garden International School for an interview last monday. The superior at HR interviewed me and I am officially employed. I’ll be a temporary assistant at the HR Department, just like what I did at Triways. Well, I think Triways was much more hectic as I had to work for Accounts as well. I really look forward to work here… not because of the money alone, but also to avoid staying at home doing nothing. I mean, what else can I do? The usual routine would be blogging, cooking, eating, sleeping and nothing else. I can go out to take photos but that’s gonna cost money. LRT and KTM don’t offer free rides you know...

Speaking of photography, I have mentioned about Canon’s Photo Marathon Asia 2008 in my earlier post. It was fun, but tiring too. We had to walk from Berjaya Times Square to Pavilion and then to KLCC. Then we had to walk back to Times Square. I always travel by bus and train so I never really imagined that I can walk that far. Hahaha. But Khalilah is a very good companion and it’s not like we had to simply walk for nothing. We had to take photos. Each stop will provide one theme and we will have to get to the stops on time in order to get the topics. Late comers will not be entertained.

Yes, that’s my EOS bag with the participant tag on it and the faculty’s badge. I don’t know why, but somehow I feel very inspired wearing the badge. It reminds me that I have some kind of responsibilities to bring up the name, you know. It’s the UiTM-and-Me kinda thing. The themes that we had to work on were “Indulge Metropolitan”, “Mess in Rules” and “Goes Green”. I was blurred at first, but things worked out fine. I had Khalilah with me, anyway (Aji Kecik). LOL. Anyway, Tuan Haji came to check on us. He did not know about the competition, actually. If not, we will be at the airport on 24th November 2008 waving at him as he flies to New Zealand. Haha.


this is my entry for Indulge Metropolitan...

This is for "Goes Green"


but i think this is better.. huhu.

i'll post more photos later. :)