Tuesday, August 11, 2009

Curry-puff Culprit

Cerita Mak
Technician tu datang rumah nak pasang kipas.
Pemalu sungguh orangnya. Diam je.
Pagi-pagi dah datang. Anak dara aku pun belum bangun lagi.
Pandai pulak tu berlari2 masuk bilik air.
Malu la tu.

Pukul 11.
Apa nak hidang ni? Malas pulak nak masak.
Goreng KARIPAP je lah.
"Jemput makan. Nanti sejuk. Kuih je,"
"Terima kasih kak.." Tersipu2.

Lepas 10 minit, baru luak dua. Haih.
Budak ni... Air pun tak minum.
Kenapa laa pemalu sangat?
Tak tercekik ke... Minum laa air tu.
*geleng kepala*



(Cerita Abah)
Hari ni ada orang datang pasang kipas.
Kipas dinding yang untuk ruang tuisyen depan rumah tu.
Haih. Isteri usahawan lah katakan.
Baik EPF keluar, semua benda nak upgrade.
Sapa tak sayang isteri oi.... :)

Pagi betul budak technician ni sampai. Tak sarapan ke?
Eh.. Apasal anak dara aku sorang ni berlari2?
Haha... Malu la tu. Baru bangun.
Biasa ni.. Tido lepas subuh.

Pukul 11. Isteri comelku goreng KARIPAP.
Dia susun cantik2 dalam pinggan, hidang dengan air teh.
*senyum*

Masa hidang, budak technician tu masih atas tangga.
Angguk2 je bila dijemput makan. Haha.
Pemalu budak ni. Cakap pun slow. Sejuk hati.

*Lalu kat ruang tamu*
"Aih.. tak makan lagi? Tak lapar ke? Dah tengahari ni."
"Jemput laa makan..."

Dia senyum je. Jangan malu weh. Nanti perut lapar.

*Lalu lagi kat ruang tamu*
Dia ni malu sangat agaknya. Takpe lah. Biar aku rasmikan.
*Ambik satu*

*Lalu lagi kat ruang tamu*
"Hisy.... Kenapa tak dimakan? Dah nak sejuk ni."
*Ambik lagi satu*

(Cerita Selanjutnya)
Sarah: "Mak, Abah, pemalu sungguh Abang tu ye? Kita hidang KARIPAP tu lima... dia makan dua je. Air pun tak minum.."
Mak: "Ha'ah... Kesian. Mesti lapar"
Abah: "........"
Abang Technician: "Aku musykil. Bukan tadi KARIPAP ni ada lima ke?"

quick post

lama dah tak update blog ni. sorry, kawan2. sarah tersangat busy dan tak ada kemudahan. *sigh* semoga internet masuk minggu ni. that wud depends to my housemate bila nk pergi telekom and register lah. semester 3 is a bit hard. timetable tak ada laa padat, tapi kerja banyak leceh. yang penting, semua subjek sangat best! :) tapi semua kena rush2 sebab dah nak mula puasa.
*berdoa everything's gonna be okay*

Monday, August 3, 2009

T.R.U.S.T

saya salah kerana fikir saya boleh percaya kamu...